October 25, 2010

Hafiz :) Ezzati (y)

Kongsi

  post kali nie bukan gosip ea… tapi kegembiraan yang nak dikongsikan bersama--- hehehe

cita pasal hafiz rais ngan ezzati yusof, dorang dua ni memang dah lama dah aku usha, tapi baru bebarapa ari ni jerk di “jahar” kan oleh dorang.. hehehe ..

cakap banyak tak mau, jom tengok bukti,,, bukan apa.. nanti owang kata fitnah plak.. hehe

ezati

 

hafiz

harap korang paham apa masej yang aku nak sampaikan, aku xlabelkan apa2, kowang pandailah label sendiri k:)

tapi nasihat aku dan mungkin juga budak wisesa sekalian..hehe, pandai-pandailah dalam berhubungan, letakkan matlamat yang suci dihadapan dan jangan sertakan kemungkaran dalam hubungan yang korang anggap suci:)…

aku puji ezzati yusof, dia ada masej hafiz…pekse

okey, untuk pasangan berdua ni.. aku nasihatkan korang baca artikel nie, :)-Xmampu tinggalkan kapel?- tapi ingat tau, jangan baca dengan perasaan marah, baca dengan hati terbuka.. hehehe bukan aper, dah banyak sangat kritikan yang aku dapat melalui artikel tu, tapi aku xbuang , sebab aku fikirkan kebenarannya..:)

p/s: hafiz n ezzati… kami harapkan korang akan berjaya capai cita2 korang dan juga perasaan yang diterjemahkan dalam bentuk perkahwinan secepat mungkin.. hehehe nak tengok gak, macam mana comelnyer anak saudara kami yang comel, secomel ezzati dan hafiz dalam masa sama memegang title kejayaan masing2:)

October 15, 2010

Selamat Tinggal Facebook

Kongsi

Baru-baru nie aku telah menulis sebuah artikel tentang kasih sayang kat blog aku, tapi pada hari yang sama, Allah SWT menguji kekuatan imanku dalam mencari kasih sejati yang aku ceritakan.

Bila bukak facebook, pertama sekali aku akan bukak page smakj 15, nak tahu apa perjalanan hidup korang, mana tahu… kot2 ada yang perlukan sesuatu untuk aku buat..sebab aku takut ada kawan-kawan aku yang perlukan sokongan tapi tak ada menyokongnya sedangkan dia tak tahu bahawa aku akan sentiasa berada dibelakang membantu semua kawan-kawan aku,semampu yang boleh.

Teringat waktu pertama kali aku membina page smakj 15, masa tue, aku xtau lagi bahawa dah ada satu page group untuk wisesa yang eza buat… bila dah buat, mmg payah nak mula.. kena cari kawan-kawan yang ada account facebook, memerah otak memikirkan apa status baru, apa yang nak dikongsikan, habiskan masa cari maklumat dan gambar-gambar terbaru… payah, tapi indah... kerana stiap kali aku post something kat wall, pastinya ada orang yang membalasnya , (kadangkala xbalas, tp cukuplah sekadar like)…

Setiapkali itu juga, aku merasakan deria ukhuwwah didalam darah aku nie semakin meluap-luap, semakin bertambah rindu dan sayang kat korang semua…bahawa sebenarnya, aku merasai betapa bertambahnya iman apabila bersama korang semua.. terima kasih semua!!:)

Ada orang Tanya;

Din, napa ko deactive facebook?

Aku diam jer… sebab ada something yang amat menyakitkan dan terpaksa aku berhenti berfacebook dan mengambil masa tersebut untuk lebih menenangkan diri.

Akhir kalam, doakan aku dapat menenangkan diri dan istiqamah meng'update' blog ini.

cantik facebook

p/s; aku dah bagi amanah page smakj 15 kat sorang budak batch kita, tapi dia tak mahu orang tahu dia sapa… tapi dia kata, dia ikhlas membantu.:) harap korang dapat beri kerjasama kat dia k..:)